Donderdag 20 juni 2019 | Rotterdam

LCOR header

Jury

Vakjury

De winnaar wordt gekozen door een vakkundige jury van professionals, elk met hun eigen specialisme, invalshoek en achtergrond.

De jury bestaat dit jaar uit:

annemiek

Annemieke Fontein

Annemieke, winnaar van afgelopen jaar, is voorzitter van de vakjury. Ze is sinds 2006 hoofd landschapsarchitectuur bij gemeente Rotterdam. Als winnaar weet zij als geen ander waar een openbare ruimte aan moet voldoen en ze zal dan ook kritisch naar de inzendingen kijken.

annette

Annette Duivenvoorden

Annette werkt als projectleider bij Platform 31. Ze houdt zich dagelijks bezig met maatschappelijke vraagstukken in de stad en regio. Ze is binnen Platform 31 projectleider van team Zorg. Zij zoeken de verbinding tussen ruimte en gezondheid en richten zich op de sociale kant van ruimtelijke vraagstukken. Toegankelijkheid, betrokkenheid en gezond vindt ze belangrijke kwaliteiten waar een openbare ruimte aan kan voldoen.

ben

Ben Kuipers

Ben is landschapsarchitect en tevens voorzitter van NVTL, de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur. Ben hecht veel waarde aan kwaliteit van een sterk concept, aansluiting op de context, ruimtelijkheid boven ornamentiek en aan aandacht voor materialisering en detail. Als ontwerper streeft hij ernaar een betekenisvolle openbare ruimte te creëeren die door vele mensen op verschillende manieren wordt gebruikt en beleefd en de tand des tijds kan doorstaan.

Hans

Hans Karssenberg

Hans Karssenberg is partner, publiek ontwikkelaar, placemaker en trainer bij STIPO, interdisciplinair team voor stedelijke ontwikkeling. Hans werkt aan kwaliteit van de openbare ruimte en complexe gebiedsontwikkeling. Menselijke maat en de stad op ooghoogte zijn sterke drijfveren. Openbare ruimte is de kapstok voor een duurzame stad. Aantrekkelijke straten, plekken waar je intuïtief langer wilt verblijven, eigenaarschap en beleving van gebruikers, goede plinten – daarvoor staat The City at Eye Level. STIPO is initiatiefnemer van dit internationale programma, opgezet met een veelheid aan partners zoals UN Habitat en Project for Public Spaces.

Peter Bois

Peter de Bois

Wanneer je aan Peter vraagt wat hij doet krijg je het antwoord ‘wat niet?’ Hij heeft jaren aan ervaring en kennis binnen stedelijke ontwikkelingsopgaven. Zijn obsessie voor steden presenteert hij aan een divers publiek in uiteenlopende lezingen, daarnaast richtte hij Office4UrbanreSearch op. Belangrijke kwaliteiten van de openbare ruimte vindt hij vitaliteit, uniciteit en de aanwezigheid van zogenaamde ankerpoints. De plek van de openbare ruimte moet passen binnen het stedelijke programma, binnen het daily urban system.

Peter Visser

Peter de Visser

Peter de visser is hoofd stadsbeheer van gemeente Zoetermeer. Hij ziet het als unieke kans om zijn ervaring met ontwikkeling en beheer in de openbare ruimte in te zetten voor het beoordelen van de beste, nieuwe openbare ruimte. 'Inrichting, beheer en gebruik zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en leiden in de juiste samenhang tot de beste openbare ruimte. Daar de mooiste voorbeelden van opzoeken en die delen met onze vakbroeders is een prachtige uitdaging die ik graag met mijn mede juryleden aan ga.'

PROGRAMMA

Bekijk hier het complete programma.
>> Klik hier

 

Struyk
NVTL
Stedelijk Interieur
Gemeente Rotterdam
ELBAREC

Stedelijk Interieur is een product van ELBA\REC